Interne vertrouwenspersonen

De kerk is een plaats waar we God ontmoeten en waar medechristenen om je heen staan, je omringen met liefde en gebed. Gelukkig ervaren veel mensen de kerk ook als veilige plaats. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Daarom zijn er in onze gemeente twee interne vertrouwenspersonen aangesteld.

Zij hebben twee taken: preventie en aanspreekpunt. Preventie, omdat we ongewenste situaties willen voorkomen. Daarom zal op verschillende momenten voorlichting gegeven worden en toerusting voor personen die een taak in de kerk hebben. Aanspreekpunt, want mogelijk zijn er mensen die te maken hebben gehad met (emotionele) onveiligheid of misbruik.

Een vertrouwenspersoon is een eerste aanspreekpunt voor mensen die onveiligheid of misbruik willen melden, hun verhaal kwijt willen of signalen bespreekbaar willen maken. Ook denken we daarbij aan pestgedrag, uitsluiting en agressie of geweld.

De vertrouwenspersoon luistert naar je verhaal. Hij/zij helpt met het zoeken naar mogelijkheden en oplossingen voor verbetering van de situatie. Hij/zij kan informatie geven en advies. En eventueel samen zoeken naar een goede vorm van hulp, uiteraard in alle vertrouwelijkheid. Een vertrouwenspersoon is neutraal, dat wil zeggen dat hij of zij geen partij kiest voor iemand.

Blijf er niet mee zitten!

De vertrouwenspersoon in onze gemeente:

 

Karianne van den Bos – van der Maas
06-18034444
[email protected]

 

Als iemand liever anoniem buiten de gemeente hulp zoekt kan dat bij Meldpunt Misbruik (waarin ook de HHK participeert); tel.nr. 06 810 801 17 of per e-mail: vertrouwenspersoon@meldpuntmisbruik.nl.